Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

L'HOSPITAL DE MANACOR ACULL L'EXPOSICI FOTOGRFICA PROJECTE FARMASOL. FARMCIES SOLIDRIES, EDUCACI PER A la SALUT, DE LA FUNDACI BARCEL
Data:13/07/18Resum:
L'objectiu de Projecte Farmasol s facilitar l'accs a les medicines i millorar la salut i les condicions de vida de les poblacions ms desfavorides d'frica. L'exposici es troba situada en la zona del hall de l'Hospital
foto 1 foto 2 IMG_8654
IMG_8638 L'Hospital de Manacor acull, des d'aquest divendres fins al pròxim 13 d'agost, l'exposició fotogràfica "Projecte Farmasol. Farmàcies solidàries, educació per a la salut", de la Fundació Barceló.

L'exposició, que es troba situada en la zona del hall de l’Hospital, ha sigut inaugurada aquest matí per la Directora gerent, Catalina Vadell al costat del director general de la Fundació Barceló, Rafael Torra i el Delegat de Sanitat de l'Ajuntament de Manacor, Antoni Sureda, qui s'ha sumat així a la iniciativa per a donar a conèixer el treball de la Fundació.

L'exposició està formada per 12 fotografies de gran format en blanc i negre, realitzades per Amelia Fornés, responsable del projecte Farmasol, en els seus múltiples viatges de seguiment als cinc països on es duu a terme el projecte —Etiòpia, Uganda, Kenya, Txad i Tanzània— que té com un dels seus objectius principals fer arribar medicaments a les poblacions més desfavorides. L'horari de visita de l'exposició és de dilluns a diumenge de 8 del matí a 8 de la vesprada.

Cal destacar que, al març de 2015, la Fundació Barceló va engegar projecte Farmasol per a facilitar a les poblacions més desfavorides d'Àfrica l'accés a les medicines i donar informació adequada sobre com prendre-les, i així millorar la seua salut i les seues condicions de vida. L'exposició fotogràfica es va inaugurar en 2016 amb la finalitat de sensibilitzar sobre les circumstàncies en què es troben els països molt necessitats, especialment en els àmbits de la salut i de la prevenció. Durant el recorregut de la mostra fotogràfica, el visitant pot realitzar un recorregut pels cinc països on es desenvolupa el projecte (el Txad, Etiòpia, Kenya, Tanzània i Uganda). Farmasol també pretén incidir en els hàbits d'higiene de la població local i en la conscienciació en temes de salut. Per a això, en cadascuna de les farmàcies es designa un responsable local per a educar en matèria de prevenció de les malalties en els llogarets més pròxims, en els centres de salut i en els hospitals.

Després d'haver estat exposada en l'hospital de referència Són Espases, l'Hospital de Manacor serà el segon hospital públic que acull l'exposició itinerant sobre el projecte solidari desenvolupat en el continent africà i ja s'ha confirmat que posteriorment acudirà a l'Hospital d'Inca.

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000