Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

INTERCANVI DINFORMACI SOBRE ELS SISTEMES GESTI CLNICA ENTRE EL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS I LHOSPITAL DE MANACOR AMB RESPONSABLES DEL SERVEI ANDORR DATENCI SANITRIA
Data:19/09/18Resum:
Ambds serveis pblics de salut utilitzen el programa de gesti clnica HCIs. Sha fet una visita a lHospital Nostra Senyora de Meritxell, dAndorra
IMG_20180911_122442 IMG_20180911_122600Aquesta setmana, una delegació del Servei de Salut de les Illes Balears —encapçalada per Carlos Villafáfila, subdirector de Cures Assistencials i Atenció a l’Usuari; Francesca Rosa Rosal, directora infermera de l’Hospital de Manacor; Angélique Groh, infermera referent en Transformació Digital i Gestió de Projectes de l’Hospital de Manacor, i Xisco Ferrer, infermer de Projectes de l’Hospital Comarcal d’Inca— s’ha desplaçat a Andorra per fer diverses reunions d’intercanvi d’informació amb responsables del Sistema Andorrà d’Assistència Sanitària (SAAS).

 L’objectiu era compartir informació i intercanviar impressions sobre estratègies en matèria de salut digital, ja que ambdós serveis públics de salut utilitzen el mateix programa de gestió clínica (HCIS, de DXC).

En aquest sentit, els responsables del SAAS han explicat com varen conseguir incorporar l’activitat i la metodologia infermera en aquest programa.

Carme Curcó, subdirectora assistencial, i Pilar Rioja, responsable de l’Àrea Assistencial d’Hospitalització, han presentat el seu organigrama i el funcionament i seguidament s’han desenvolupat diverses sessions de treball: per un lloc, presentació general de la versió HCIS 3.10.5 i el desenvolupament realitzat per l’equip de Sistemes d’Informació —dirigit per Meri Sada Carrillo i Sílvia Mandicó, coordinadores generals d’infermeria, i per Xavier Grande, cap de Sistemes d’Informació—; per un altre lloc, revisió de la metodologia infermera, dirigida per Pilar Serrano, referent en formació, amb una llarga trajectòria relacionada amb la metodologia i la incorporació de l’activitat i metodologia infermera al programa de gestió clínica HCIS.

 

A més, Joan Ferrando, responsable de Seguretat del Pacient i Indicadors Assistencials, i Veronique Guillaume, analista de sistemes d’informació, han presentat en una altra reunió l’explotació de dades d’indicadors clínics en el SAAS. Per concloure la jornada, s’ha fet una visita a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

 

 

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000