Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

LES PROVES DIAGNSTIQUES (TAC) DE L'HOSPITAL DE MANACOR ES REALITZARAN MITJANANT TELERADIOLOGIA ELS QUATRE DIES FESTIUS
Data:20/12/18Resum:
En el termini mxim d'una hora l'Hospital disposar del diagnstic que realitzi un metge radileg El sistema de teleradiologia s'utilitza de manera habitual a diversos hospitals de l'Estat a causa de la falta de radilegs a Espanya 

Des de la Gerència de l'Hospital de Manacor s'informa que els dies festius 24, 25 i 31 de desembre i lƇ de gener l'informe de les proves necessàries de tomografia axial computada (TAC) es realitzarà mitjançant el sistema conegut com a teleradiologia. Aquest sistema, que ja s'utilitza amb normalitat en altres hospitals de les Balears, permet que un metge radiòleg pugui informar dels resultats de proves realitzades a distància, i que aquesta informació es remeti a l'hospital en un termini màxim d'una hora.

 

Mitjançant aquest sistema de teleradiologia, l'Hospital de Manacor podrà donar una correcta atenció sanitària urgent durant aquests quatre dies festius, sense que el pacient es vegi afectat. Es pot destacar que, en previsió d'aquesta situació la Gerència de l'Hospital ha establert un protocol d'actuació, ja conegut per tots els professionals sanitaris implicats.

 

La falta de metges especialistes en radiologia és un problema a nivell estatal, que ha provocat que siguin molts els hospitals de diferents comunitats autònomes que estiguin utilitzant aquest sistema.

 

Per part del Servei de Salut s'ha avançat en aspectes d'estabilització de plantilles amb l'oferta de places públiques de radiodiagnòstic mitjançant la convocatòria d'oposicions. A més, el Servei de Salut està oferint les places vacants de radiologia perquè es puguin cobrir les necessitats actuals com és ara la de l'Hospital de Manacor.

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000