Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

DIA INTERNACIONAL DE LA INFERMERA: UN GRUP D'INFERMERES DE L'HOSPITAL REBEN LA INSIGNIA D'ARGENT PELS 25 ANYS DE COL.LEGIACI
Data:21/05/19Resum:
El dia 27 de Maig el Coiba ha celebrat el Dia Internacional de la Infermera 2019 sota el lema "Salut per a tothom". Una mplia representaci d'infermeres del nostre hospital i han participat.
f1 f2 f3
f4Al llarg aquesta trobada professional, s'han  lliurat les insígnies d'Or i Argent als col·legiats, Premis de Periodisme, Premis d'Investigació, Premi Infermera de l'Any i Premi Florence Nightingale. També s'ha fet un emotiu reconeixement a la fins ara presidenta del Coiba, Rosa Maria Hernández.
 

A l'acte hi ha hagut una bona representació d'infermeres de l'Hospital de Manacor que han rebut rebre la insignia d'Argent en honor als seus 25 anys de col·legiació. Enhorabona a totes elles!

 Un any més, del la qual cosa podem estar orgullosos,  el primer premi de Recerca ha recaigut a l'Hospital de Manacor amb el treball titulat: "Necessitats de cures pal·liatives en l'entorn hospitalari. Estudi de prevalença", del qual són autors Joana Mª. Julià, M. A. Rodríguez, Araceli Prieto, i Enriqueta Márquez.

La presidenta del Coiba, Mª José Sastre Perea, ha posat en valor el lideratge i la mirada infermera, centrada en les persones, per aconseguir millorar la salut i la qualitat de vida dels pacients, les seves famílies i comunitats. "Cada vegada vivim més, però amb pitjor salut. La solitud, els estils de vida sedentaris, la cronicitat i altres determinants socials suposen reptes, als quals només podem respondre des de més serveis centrats en prevenir i tenir cura, per evitar precisament arribar a la patologia, i pal·liar el malestar " Per a això, calen més infermeres, més lideratge i formació contínua, més investigació en cures i transferència dels resultats a la pràctica, pacients apoderats, i una intensa col·laboració amb les associacions de persones amb malalties cròniques i amb les persones cuidadores.

Durant l'acte, s'ha realitzat un emotiu homenatge a qui ha estat presidenta del Coiba durant els darrers vuit anys, Rosa Maria Hernández. "Per a mi és un honor assumir la responsabilitat de mans de la junta anterior, presidida per Xama", ha dit Sastre, qui ha destacat la seva "gestió honesta, valenta, transparent, participativa, i en defensa -sempre- del progrés de la professió i dels interessos dels pacients ".

El Premi Infermera de l'Any 2019 ha recaigut en la infermera i professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB Antònia Pades, destacada acadèmica en l’àmbit de les habilitats socials i comunicatives dels professionals de la salut, la intel·ligència emocional i el comportament social de les organitzacions.

Mercedes Vacas Guerrero: premi Florence Nightingale 2019

El Premi Florence Nightingale, creat pel Coiba el 2017 per reconèixer la trajectòria professional d'infermeres que, amb la seva aportació, han ajudat a transformar la infermeria a la nostra comunitat autònoma. Enguany, el Coiba ha decidit atorgar el premi a una infermera excepcional: Mercedes Vacas Guerrero.

Mercedes Vacas és infermera, especialista en Cures d'Infermeria medicoquirúrgiques, i amb una àmplia formació postgrau, en bioètica, metodologia d'avaluació i millora de la qualitat i direcció d'Infermeria. Ha dedicat la major part de la seva vida professional a l'atenció hospitalària, primer a l'Hospital Universitari de Son Dureta, on va assumir diversos llocs de responsabilitat, entre ells el de directora infermera. Després d'exercir uns anys com a directora de Cures Assistencials a la Fundació Hospital de Manacor, Mercedes Vacas va ser nomenada directora d'Infermeria de l'Hospital Son Llàtzer i, posteriorment, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma. També va exercir de directora d'Infermeria a l'Hospital Universitari de Son Espases i, de nou, a Sant Joan de Déu, on es va jubilar l'any passat. Ha participat en la redacció de nombrosos llibres i articles en revistes especialitzades, sent també membre de diverses associacions i comissions, principalment en l'àmbit de la geriatria, les cures pal·liatives i la deontologia. Actualment és membre del Comitè d'Ètica Assistencial de les Illes Balears.

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000