Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

ALES SUBSCRIU UN CONVENI AMB EL SERVEI DE MEDICINA INTERNA DE L'HOSPITAL DE MANACOR
Data:12/06/19Resum:
L'objectiu s oferir els seus serveis als pacients seropositius de la comarca de Llevant
IMG-20190503-WA0000L’Associació de Lluita Anti-Sida de les Illes Balears (ALAS) ha subscrit un conveni amb el Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Manacor amb la finalitat de prestar atenció social i psicològica als pacients seropositius del sector sanitari Llevant. Per mitjà d’aquest conveni també s’explicaran la resta de serveis que ALAS ofereix.

La infecció pel virus de la Immunodeficiència Humana (VIH) actualment s’ha convertit en una infecció crònica ben tolerada, l’expectativa de vida, amb correctes controls i adherència al tractament, és similar a la de la població no infectada. Malgrat els avanços, en aquesta població la incidència de problemes psicològics és superior, degut a altres factors com són l’estigme social, l’acceptació de la pròpia malaltia o la cronicitat, entre d’altres.

 

L’atenció social es prestarà el tercer dimarts de cada mes, de 16.30 a 20.00 h. S’hi preveu fer acompanyaments havent valorat prèviament la necessitat d’acompanyar el pacient a cites mèdiques o a altres recursos que necessiti. Una altra de les activitats previstes és la denominada "IGUALS", amb la qual s’oferirà i s’explicarà al pacient el servei d’iguals, que consisteix a compartir de manera més íntima amb una altra persona que ha passat per la mateixa situació les experiències i els dubtes que pugui tenir. A més, es preveuen trobades grupals d’oci i temps lliure, en les quals es compartiran experiències amb altres persones seropositives en un espai segur, de manera que puguin crear una xarxa de suport mutu.

 

Pel que fa a l’atenció psicològica, es prestarà a l’Hospital de Manacor el segon dimarts de cada mes, de 16.30 a 20 .30 h, i consistirà en orientació i assessorament psicològic puntual: es tracta de consultes breus en les quals se cerca informació o assessorament, que poden facilitar l’adaptació a moments de crisi o davant de situacions noves i complexes.Respecte de la teràpia psicològica, cal destacar que està dirigida a persones seropositives que passen per moments difícils (d’especial ansietat o preocupació) o presenten algun problema de caràcter psicològic associat al VIH o a la sida. Aquest servei proporciona atenció individual, familiar, a parelles o a grups.

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000