Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

LES INFERMERES REFERENTS DE DERMATOLOGIA I REUMATOLOGIA ASSISTEIXEN A LA REUNI NACIONAL DE TERPIES BIOLGIQUES
Fecha:13/06/19Resumen:
El Grup de Treball del pacient amb tractament inmunosupressor ressalta el papel d'infermeria en l'abordatge integral d'aquests pacients i aposta per la formaci d'un professional d'infermeria especialitzat en aquest camp.
93dedb66-c2dd-4aab-b752-c2bf2866ce91 IMG_9055El grup d'infermeres referents dels serveis de Dermatologia i Reumatologia de l'Hospital de Manacor,  Mª Inmaculada Guilarte,  Maria Loo-Kung, Cristina Campins i Elena Sánchez  varen assistir a la II Reunió Nacional d'Infermeria en Teràpies Biològiques que va tenir lloc a Sevilla del 31 maig al 2 juny.
 
La importància del paper d'infermeria en aquests pacients amb malalties autoinmunes és fonamental, amb un abordatge integral i un seguiment en les consultes monogràfiques que facilita l'adherència en el tractament i fomenta el hàbits de vida saludable com a complement al tractament farmacològic.
 
Els efectes en la qualitat de vida dels pacients amb malalties autoinmunes i l'impacte psicològic són dos dels punts, entre d'altres, que van ser desenvolupats amb més intensitat en aquestes jornades. Els formats d'aquesta Reunió Nacional incloïen: tallers, ponències i workshop on es varen fer referència a temes com:
 
    -Repercussió i maneig dels hàbits de vida al pacient amb Artritis y Artritis Psoriàsica.
    -Gestió de l'impacte emocional de la malatia des de la perspectiva infermera.
    -Programa de suport als pacients.
    -Taller d'alimentació.
    -Gestió de l'estrès. 
 
Una de les ponències la va exposar la infermera, Inmaculada Guilarte sobre el maneig dels pacients amb psoriàsis i suport infermer a "La consulta d'infermeria en Psoriasis de l'hospital de Manacor",


 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000