Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

Premi al millor cas clnic presentat pel Dr. Alberto Prez del servei de Cardiologia a la XVI reuni anual de la Societat Balear de Cardiologia
Data:28/11/17Resum:
Dissabte passat 18 de novembre, durant la celebraci de la XVI reuni anual de la Societat Balear de Cardiologia, el Dr. Alberto Prez Castellanos, adjunt del servei de Cardiologia de l'Hospital, va obtenir el premi al millor cas clnic presentat amb el treball titulat "Marcapassos transitori: un bon paraigua quan la tempesta referma". 

El cas clínic explicava una forma nova i exitosa de tractar durant una guàrdia una "tempesta arítmica" induïda per una extrasistòlia ventricular precoç amb fenomen "R sobre T" , que al seu torn produïa continus

episodis de taquicàrdia ventricular i fibril·lació ventricular en el context d'un pacient amb infart agut de miocardi recent.

Mitjançant sobreestimulació amb un marcapassos transitori a nivell de l'aurícula dreta es va aconseguir inhibir els extrasistoles ventriculars, a l'espera de realitzar una ablació per radiofreqüència de la extrasistolia ventricular que finalment va eliminar les extrasístoles que produïen els episodis de fibril·lació ventricular.

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000