Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

Els hospitals pblics de Mallorca acullen el Festival FICAE [Nmada] 2017
Data:05/12/17Resum:
Sensibilitzaci i conscincia social sobre la malaltia com a procs de vida a travs del cinema. Els curtmetratges es projectaran a la sala d'actes de cada hospital.El dimarts 12 de desembre a l'Hospital de Manacor. "La prdua de la identitat i de la biografia".
FICAE 1 FICAE 2Durant les jornades en els hospitals es crearan espais de debat i reflexió per abordar la temàtica de la malaltia i les seves pèrdues associades des de múltiples perspectives: la pèrdua de drets derivada de la malaltia; la pèrdua de la identitat i la biografia; la gran pèrdua, mort i cures pal·liatives, i una mesa sobre la possibilitat d’aprenentatge després de les pèrdues de la malaltia.

 

Programa

El FICAE [Nòmada] s’obre amb una projecció de videoart al museu Es Baluard el 5 de desembre a les 19 hores presentat per la psicòloga Sonia Justo, directora de FICAE [Nòmada] a les Illes Balears i d’EPSAL.

 

Els curtmetratges es projectaran a la sala d’actes de cada hospital i començaran el dilluns 11 de desembre a l’Hospital Comarcal d'Inca on es debatrà sobre "La malaltia i la resiliència: aprendre de les pèrdues". El dimarts 12 de desembre a l’Hospital de Manacor. "La pèrdua de la identitat i de la biografia". El dimecres 13 a l’Hospital Son Llàtzer, "La pèrdua de drets derivada de la malaltia". El dijous 14 a l’Hospital Universitari Son Espases es debatrà sobre "Afrontar la pèrdua", i el darrer dia del FICAE Nòmada hi haurà dues sessions: la primera a les 9.30 hores a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la

La segona sessió serà a les 18 hores a la Fundació Pilar i Joan Miró on es donaran les conclusions de la jornada i la projecció d’Amour de M. Haneke (2012).

Universitat de les Illes Balears, "Exposició i debat: la malaltia i les seves pèrdues", dirigida a la comunitat universitària, i que comptarà amb la presència d'Aina Calvo Sastre i Miquel Ángel Lladó Ribas, així com amb els directors del FICAE, Pepe Miralles i Ricard Mamblona.

 

FICAE [Nòmada] és una proposta derivada del festival inicial que té per objectiu dur a altres llocs i a altres públics els curtmetratges presentats en cada edició, amb la finalitat d’establir discussions a partir dels curtmetratges que ens ajudin a entendre els processos relacionats amb la vida i les malalties, vinculant centres d’art, associacions de pacients, agents sanitaris i cineastes.

 

 

El Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties (FICAE) [Nòmada] torna a les Illes Balears del 5 al 15 de desembre amb el títol: "La malaltia i les seves pèrdues: mirades cinematogràfiques".

 

 

FICAE és una iniciativa de la Universitat Politècnica de València i de l’associació VINCLES. organitzat a les Balears per Docme Films i EPSAL, en col·laboració amb el Servei de Salut i la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut, el Col·legi Oficial d’Infermeria, i els museus Es Baluard i Fundació Pilar i Joan Miró.

El cinema és l’element vehicular per afavorir l’anàlisi a través de curtmetratges que es projectaran a l’Hospital Comarcal d’Inca, l’Hospital de Manacor, l’Hospital Son Llàtzer, l’Hospital Universitari Son Espases i la Universitat de les Illes Balears. Després de la projecció es durà a terme un debat obert entre els professionals sanitaris, pacients i membres d’associacions de l’àmbit de la salut.

L’objectiu de FICAE és fomentar la sensibilització i consciència social sobre la malaltia com a procés de vida, per contribuir a la desestigmatització que moltes malalties continuen suportant, a més d’estimular la creació artística a través del llenguatge audiovisual i transmetre així coneixement sobre les malalties.

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000