Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

La gerent de lHospital de Manacor es reuneix amb els ajuntaments a la X edici de la Comissi de Participaci Ciutadana
Data:13/12/17Resum:
La gerent de lHospital de Manacor, Catalina Vadell, acompanyada per Nacho Garca, Director dAssistncia Sanitria del Servei de Salut, la Directora dInfermeria dAtenci Primria, Maria Antnia Font i el Subdirector Mdic del Sector Llevant dAtenci Primria, Carlos Raduan i lequip directiu del centre shan reunit amb els batles i els delegats de sanitat de la comarca de Llevant amb motiu de la desena reuni de la Comissi de Participaci Ciutadana, de la qual formen part els quinze ajuntaments de la seva rea dinfluncia.
foto 1 foto 2 foto 3 

 

 

El director d’Assistència Sanitària del Servei de Salut, Nacho García, ha fet un diagnòstic de la situació actual de la sanitat a la comunitat i ha apuntat que estan satisfets perquè la situació que varen trobar al 2015 era complexe i delicada i s’ha aconseguit superar augmentant els recursos, al temps que ha destacat la importància de la implicació de tot el personal.

 

 

Seguidament, Catalina Vadell ha informat als representants municipals la situació actual de l’Hospital i ha desglossat la memòria d’activitat de gener a novembre de 2017, així com també els projectes de futur que passen per l’execució d’aquest pla director. La Gerent ha explicat que les obres de la primera fase, que engloben l’àrea d’Urgències, suposaran alguns canvis significatius tant per a la població com per els professionals com seran el renou sobretot els dos o tres primers mesos, canvi de circulació al carrer d’Urgències així com també un control exhaustiu d’accés al servei d’Urgències. Vadell ha apuntat que ja s’ha preparat l’accés a la zona mentre durin les obres i que el més important és que només es deixarà entrar un acompanyant per pacient. En aquest sentit, el guàrdia de seguretat donarà a l’acompanyant una tarjeta d’identificació que haurà de tornar a la sortida. Aquestes obres també suposaran la pèrdua d’una sèrie d’aparcaments.

 

Com a dada d’interès de la memòria d’activitat, la gerent ha ressaltat que el nombre d’urgències ateses augmenta cada any ¾ amb una mitjana de més de 200 urgències al dia enguany¾ , les quals s’atenen en el mateix espai físic que quan es va inaugurar l’hospital. Vadell ha volgut destacar sobretot la professionalitat de tota la plantilla del centre hospitalari i la seva implicació diària en el bon funcionament de l’Hospital de Manacor.

 

Per acabar, Maria Antònia Font, Directora d’Lnfermeria d’Atenció Primària i el Subdirector Mèdic del Sector Llevant d’Atenció Primària, Carlos Raduan ha explicat a tots els assistents el Pla de Cronicitat així com el projecte d’educació per la salut al qual ha demanat la col.laboració dels ajuntaments que ho desitgin per realitzar un mapa de rutes saludables a cada població.

 

Per la seva part, tant els batles de Manacor, i delegats dels ajuntaments han pogut aprofitar l’ocasió per tractar diferents qüestions relacionades amb l’Hospital i Atenció Primària.

 

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000