Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

L'Hospital de Manacor obt la llicncia de l'Ajuntament per iniciar les obres de la primera fase
Data:15/01/18Resum:
Les obres suposen l'ampliaci i la remodelaci de tot el Servei d'Urgncies. L'Hospital ja ha traslladat alguns serveis i ha habilitat una nau com a magatzem
foto obres 

L’Hospital de Manacor ha obtingut la llicència municipal per iniciar les obres de la primera fase del Pla Director, tal com va preveure el Govern de les Illes Balears

 

La primera fase del Pla fa referència a la reforma i l’ampliació del Servei d’Urgències. Cal recordar que aquesta fase del Pla Director preveu la reforma i l’ampliació de l’Àrea d’Urgències, que creixerà 510 m2. A la planta soterrani es construiran 510 m2 per dependències d’urgències i taller d’electromedicina.

Les obres de reforma tindran una durada aproximada de quinze mesos. El cost de les obres que preveu el Pla Director per a aquesta fase és de 2.272.685,31€. La intenció és que l’execució de les obres afecti tan poc com es pugui l’activitat assistencial de l’Hospital per no interferir en l’activitat diària del centre.

D’altra banda, per poder executar les obres s’han fet alguns canvis necessaris, com ara reubicar alguns serveis —electromedicina, per exemple— a uns mòduls prefabricats que s’han instal·lat a la zona d’accés de mercaderies, situada al pati posterior del recinte hospitalari. A més, s’ha llogat una nau situada molt a prop de l’Hospital per poder ubicar-hi el material que s’haurà de traslladar per facilitar les obres. Des del primer moment, la Gerència ha creat una comissió d’obres, formada per diferents treballadors de l’Hospital, que s’encarrega de gestionar totes aquestes accions.

La gerent de l’Hospital, Catalina Vadell, s’ha mostrat molt satisfeta de poder iniciar, en breu, aquestes obres de la primera fase. Respecte d’aquesta qüestió, ha destacat que «és una obra molt necessària que suposarà una millora tant per als pacients com per als treballadors», però també ha demanat públicament paciència en el sentit que, com qualsevol obra, aquesta suposarà molèsties durant uns quants mesos per als usuaris que emprin el Servei d’Urgències. Quant a l’inici de les obres, ha explicat que s’han pres mesures urgents per garantir la bioseguretat ambiental, mesures que afectaran tant el personal, que ja està assabentat dels nous circuits, com els pacients. L’aspecte més important que ha de tenir present la població és que, amb l’inici de les obres, hi haurà un canvi de circulació important per accedir a l’entrada d’urgències, que estarà ben indicat des dels diferents accessos. Una altra mesura de seguretat que s’ha adoptat és que els pacients que ingressin al Servei d’Urgències només podran estar acompanyats d’una persona. A l’entrada del Servei, el personal de seguretat els donarà una targeta de visitant per accedir a l’interior, la qual després, a la sortida, hauran de tornar. Totes aquestes mesures preventives tenen l’objectiu de mantenir la bioseguretat de l’Hospital mentre durin les obres.

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000