Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

El SERVEI DURGNCIES DE LHOSPITAL PARTICIPA A LA III JORNADA DINFERMERIA EN URGNCIES
Data:21/05/18Resum:
Es va presentar un total de tres comunicacions orals a la jornada
foto 5 foto 6 foto 2
foto 3 foto 4 untitled 

En el marc del fòrum "Tecnologia i seguretat del pacient a urgències", de la III Jornada d’Infermeria en Urgències, es va presentar el "Protocol de transferència intrahospitalària del pacient crític des d’urgències", realitzat per Catalina Bosch (ponent), Maria Morlà, M Antònia Crespí, Francesca Julià i Ester Font, infermeres del Servei d’Urgències.

 

Aquest protocol estableix un sistema de classificació que permet calcular el nivell de risc durant el trasllat de pacients i anticipar-ne les cures i possibles efectes adversos. A més, inclou un "check-list" per a poder fer una correcta transferència d’informació a la unitat receptora. El protocol es difondrà a tot el personal del Servei i s’implantarà a la Unitat després de la formació pertinent.

Dins el fòrum "Entorns que humanitzen", Elena Barceló, supervisora de l’Àrea del Pacient Crític, va presentar el vídeo "Conviure amb obres al Servei d’Urgències: estratègies positives en un entorn hostil". És un audiovisual que intenta resumir les mesures adoptades durant aquests dos mesos i mig d’obres per tal de prevenir la contaminació ambiental, els efectes derivats dels renous, el canvi de circuits interns i —el més important— demostrar la implicació de tot el personal d’Urgències i de l’UCI a l’hora de realitzar-les.

 

Joana M Julià, infermera de Cures Pal·liatives de l’Hospital de Manacor, va presentar, també dins el fòrum "Entorns que humanitzen", la comunicació "Les cures pal.liatives al Servei d’Urgències", on explicà les diverses situacions per les que els pacients amb necessitat de cures pal·liatives acudeixen als serveis d’urgències i les diferents estratègies i circuits que s’haurien d’implantar per donar una atenció de qualitat en un servei on hi ha una cultura dicotòmica entre el pacient agut i el pacient crònic avançat, amb necessitats d'atenció diferents. Per una banda, s’han atendre pacients amb patologies agudes que requereixen atenció urgent i per l’altra s’han d’atendre persones que son al final de la vida amb el sofriment que això comporta per el mateix pacient i per l’entorn familiar.

 

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000