Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

CATORZE COMARES ACABEN LA FORMACI EN LESPECIALITAT DOBSTETRCIA I GINECOLOGIA A LES ILLES BALEARS
Data:25/05/18Resum:
Lacte de graduaci ha estat presidit pel director general del Servei de Salut a la sala dactes de lHospital de Manacor La gerent de lHospital recorda que des de 2003 shi han format trenta comares
foto 2 foto 1 foto tots A la sala d’actes de l’Hospital de Manacor s’ha celebrat l’acte de graduació de la catorzena promoció de residents de la Unitat Docent d’Infermeria Obstetricoginecològica, formades per la Unitat Docent de Comares de la Universitat de les Illes Balears i per la Conselleria de Salut. L’acte ha estat presidit pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, acompanyat del subdirector de Cures Assistencials i Atenció a l’Usuari, Carlos Villafáfila, i de la gerent de l’Hospital, Catalina Vadell.

 Un total de catorze comares han completat la formació d’especialistes en infermeria obstetricoginecològica a les Illes Balears. Cal recordar que, com en anys anteriors, la part teòrica de la formació ha anat a càrrec de la Unitat Docent de Comares i que han fet les pràctiques als hospitals públics de Manacor, Son Llàtzer, Son Espases, Comarcal d’Inca i Can Misses, i als centres d’atenció primària de les Illes Balears.

 

Després de la presentació a càrrec de la cap d’estudis de la Unitat Docent de Comares, Isabel Cascales, hi han intervengut com a representants de les comares que es graduen Marina Trillo, Carlos Martín i Macanera González, i després s’ha projectat un vídeo sobre la tasca que les comares duen a terme.

 

Per cloure l’acte, hi han intervengut el director general per destacar l’alt nivell de preparació d’aquestes professionals i la gerent de l’Hospital per recordar que des de l’any 2003 s’han format a l’Hospital de Manacor trenta comares. Seguidament, amb l’ajuda del subdirector de Cures Assistencials, han lliurat els diplomes a les noves comares.

 

El programa de formació dura dos anys, durant els quals reben formació i presten servei a les unitats de parts, nounats, gestants de risc, fisiopatologia fetal i ginecologia i obstetrícia de l’àmbit hospitalari, mentre que als equipaments d’atenció primària es formen en les àrees de control prenatal, educació maternal, ginecologia i obstetrícia, planificació familiar, diagnòstic precoç dels càncers ginecològic i de mama, menopausa i programes de salut sexual i reproductiva. Les competències de les comares se centren en l’assistència a les dones durant el cicle reproductiu amb el suport dels mitjans clínics i tècnics adients, i també s’ocupen d’atendre els nounats sans fins al 28è dia de vida i de promoure activitats de prevenció de la salut reproductiva i sexual de les dones des de l’adolescència fins a la menopausa.

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000