Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

INFERMERES DE L'HOSPITAL DE MANACOR PARTICIPEN EN EL 5 WORLD CONGRESS VASCULAR ACCESS, WoCoVA CELEBRAT A DINAMARCA
Data:04/07/18Resum:
Han presentat tres estudis liderats per infermeres de l'Hospital Tamb s'ha realitzat un presentaci en format vdeo
2018-07-04_095218 foto 2 foto 3Infermeres de l'Hospital de Manacor han participat en el 5th World Congress Vascular Access (WoCoVA) celebrat a la ciutat de Copenhaguen, Dinamarca. WoCoVa és una trobada multidisciplinària bianual, dirigida a professionals especialistes en l'accés vascular. L'esmentada trobada ha comptat amb la participació de més de 1000 especialistes amb representació de 51 països, sent Espanya, la segona més nombrosa després dels Estats Units. El lema del congrés va ser “Patients first” (Pacients primer), centrant el focus d'atenció en els problemes globals d'accés vascular dels pacients des de la visió multidisciplinària mitjançant els avenços tecnològics i practiques basades en l'evidència per donar solució a aquesta problemàtica de salut. A més, el congrés facilita l'oportunitat d'establir xarxes de treball i sinergies amb professionals de tot el món mitjançant una aplicació mòbil que connecta amb tots els assistents.

 Es van presentar tres estudis liderats per infermeres de l'Hospital de Manacor que van ser defensats per Miguel Ángel Rodríguez Calero (coordinador d'investigació del Servei de Salut), Ian Blanco Mavillard, (infermera referent d'investigació) i Juan José Martínez Moreno (infermer assistencial), i en els quals participen professionals assistencials del mateix centre, de l'Imperial College de Londres, de l'Hospital Sant Joan de Deu de Palma, del 061 de Mallorca, de la Universitat de les Illes Balears i de la Universitat de Màlaga.

El treball titulat "Peripheral venous catheter-related infections in a reference hospital in Spain: Preliminary results of a cros-sectional study" va ser realitzat pel grup d'investigació PREBACP compost per Ian Blanco Mavillard, Enrique Castro Sánchez, Cynthia Sánchez Rojas, Miquel Bennasar Veny, Luis Moreno Mejías, Javier Mesquida Riera, Miguel Ángel Rodríguez Calero, Gaizka Parra García i Joan de Pedro Gómez. Les infeccions del corrent sanguini relacionades amb catèters són esdeveniments catastròfics però prevenibles per als pacients. En els últims anys, està en auge la contribució dels catèters venosos perifèrics sobre aquestes infeccions i sobre els esdeveniments adversos associats al seu ús. Tanmateix, el seu paper en el nostre entorn encara no ha estat determinat de manera precisa. En aquest congrés es va presentar una anàlisi d'esdeveniments infecciosos relacionats amb el catèter venós perifèric a l'Hospital de Manacor, emmarcada dins d'una iniciativa més àmplia de millora sobre la qualitat de l'atenció sanitària en catèters perifèrics desenvolupada per l'estudi PREBACP a 5 hospitals públics.

 

El treball titulat "Defining difficult peripheral venous access in hospitalized patients. A cros-sectional study" va ser duit a terme pel grup d'investigació PIVV2 format per Miguel Ángel Rodríguez Calero, Ismael Fernández Fernández, Catalina Matamalas Massanet, Luis Moreno Mejías, Luis Javier Molero Ballester, Joan Ernest De Pedro Gómez, José Miguel Morales Asencio, Ian Blanco Mavillard, amb el qual han col·laborat més de 40 professionals de 8 hospitals públics del sistema nacional de salut. En aquest esdeveniment es va presentar una anàlisi de la incidència de l'accés venós perifèric difícil (DPVA) en població general de pacients hospitalitzats de diferents entorns, a més de descriure les diferències entre el DPVA i la canulació venosa "no difícil" respecte a l'èxit del primer intent, el nombre de puncions, el temps fins a la canulació i el nombre de metges implicats.

 

També es va realitzar una presentació en format vídeo titulat "The "finger in balloon" parallel in the echoguided difficult vein access cannulation" realitzat per Juan José Martínez Moreno Elena González Fierro, Antonio González Trujillo, Roberto Oyarbide Lasarte, Miguel Ángel Rodríguez Calero. L'objectiu del vídeo és explicar de manera fàcil i visual l'aplicabilitat de l'ecògraf per a la canalització de la via venosa difícil i la descripció d'un efecte ecogràfic freqüent en la canalització difícil. Aquest estudi està disponible en accés obert per a tots els professionals i la ciutadania mitjançant l’enllaç: https://youtu.be/bwXPd75UFv8

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000