Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

LES INFERMERES DURN UN GUARDAPITS IDENTIFICATIU QUAN PREPARI MEDICACI
Data:18/09/19Resum:
LHospital de Manacor, amb aquesta mesura, pretn reduir els efectes adversos lligats a lhospitalitzaci Els estudis demostren que les interrupcions constants mentre es prepara la medicaci sn la causa principal derrors evitables 

A partir d’ara, les infermeres podrà fer ús d’un guardapits identificatiu quan prepari medicació. Això permetrà que la resta del personal, els pacients i els familiars els identifiquin. Es pretén reduir el nombre d’interrupcions. Amb aquesta mesura incrementa la seguretat de les persones ingressades a l’hospital.
L’evidència científica indica que, durant el temps en què es prepara i s’administra la medicació, les interrupcions són la causa principal d’error. En l’àmbit internacional, entre el 10 i el 20 % dels esdeveniments adversos que ocorren dins un hospital són errors de medicació. En el cas d’Espanya, segons l’Estudi nacional sobre els afectes adversos lligats a l’hospitalització (ENEAS), el 4 % de les persones ingressades als hospitals experimenten esdeveniments adversos relacionats amb la medicació (EAM); d’aquests, un 34,8 % són evitables. Aquests EAM són una causa considerable de morbiditat, mortalitat, prolongació d’estades hospitalàries, reingressos i increment de la despesa sanitària.
Atès la magnitud d’aquesta circumstància, disminuir els EAM és una prioritat tant per a l’hospital com per als professionals i les professionals. El personal d’infermeria hi té un paper especialment rellevant, atès que arriba a invertir fins a un 40 % de la jornada laboral a preparar i administrar medicació. Els experts en gestió de riscos apunten que per fer reduir la incidència d’EAM és imprescindible millorar els entorns de feina; i una de les causes que influeixen més en els EAM són les distraccions i interrupcions constants a què se sotmet el personal d’infermeria: reclams dels pacients, familiars i altres professionals, cridades telefòniques... En aquest sentit, els guardapits identificatius serviran de toc d’atenció per evitar aquestes interrupcions. L’Hospital de Manacor confia que es reduiran significativament.
 
 
 
    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000