Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

URGNCIES PEDITRIQUES DE LHOSPITAL DE MANACOR ESTRENA LA DECORACI APRENEM AMB NA MARGA, DE LASSOCIACI NA MARGA SOMRIU
Data:21/01/20Resum:
El projecte ha estat realitzat per la dissenyadora i illustradora ngela Amer, de lempresa Cocarroideceba La finalitat s donar a conixer les festes populars de tots els municipis de lrea dinfluncia de lHospital
IMG_7006 IMG_7034 IMG_7031
IMG_7030 IMG_7027 IMG_7014
IMG_7023 IMG_7008 IMG_7017 

L’associació Na Marga Somriu ha presentat la nova decoració de l’àrea d’Urgències de Pediatria de l’Hospital de Manacor evocant les diferents festes populars de tots els municipis de l’àrea d’influència del centre sanitari. Des de fa cinc anys, aquesta entitat té l’objectiu de fer més càlids i humans els espais hospitalaris.
 
L’autora del projecte és la dissenyadora i il·lustradora de Porto Cristo Àngela Amer, de l’empresa Cocarroideceba, que explica que el projecte, titulat «Aprenem amb na Marga», ha suposat que aquest espai destinat a atendre infants de fins a 14 anys d’edat  esdevengui un lloc més còmode i acollidor a fi que hi tenguin una experiència positiva.
 
A la presentació han assistit la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el batle de Manacor, Miquel Oliver; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell; i diversos membres de l’associació Na Marga Somriu.
 
Cal recordar que Urgències Pediàtriques es va inaugurar l’any passat i que en aquell moment ja es va condicionar l’espai per allotjar aquest projecte, de manera que es convertís en una estança lluminosa i acollidora. El projecte, que es va iniciar fa més d’un any, ha tingut com a idea principal «fer cultura», i d’aquí ve el nom «Aprenem amb na Marga»: la idea és sempre ensenyar i donar a conèixer part de la història als infants que seran atesos i als seus familiars.
 
Tot just entrant a la sala d’espera d’Urgències Pediàtriques, la figura de na Marga somrient convida els infants a entrar dins un món de fantasia, molt diferent del que han estat sempre les zones d’urgències. Ella és la primera que els hi dona la benvinguda, els tranquil·litza i els convidar a passar una bona estona mentre esperen a ser atesos.
 
El disseny de tota l’àrea d’Urgències Pediàtriques està format per un total de cinc danses rituals de Manacor (els Cossiers, els Moretons, els Indis, els Nanets i les Dames) i també els mariners de les zones costaneres (com ara Porto Cristo), la Mulassa de Sant Jaume i, com a convidats, els Cavallets de Felanitx. I també hi ocupen un lloc espai molt especial dos grans murals amb tots els dimonis i dimonions dels pobles de la zona. Les il·lustracions no només se centren en les festes de Manacor, perquè l’Hospital rep infants d’altres municipis; per això s’hi han introduït aquests dimonis com a peça clau, coincidint amb la festa popular que més devoció genera entre els infants. D’aquesta manera poden conèixer els dimonis veïns sens gens de por i presentar-los-els de manera amable. Es mostren, doncs, un total de trenta-tres personatges de les festes populars de la zona, que es reparteixen entre les dues consultes i els boxs. Juntament amb la decoració, els infants poden gaudir de la lectura i de material per pintar a fi d’entretenir-se.
 
    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000