Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

L'OBSERVADOR MIRALL, UNA SEGURETAT PER ALS PROFESSIONALS DE PRIMERA LNEA DURANT LA COVID-19
Data:13/05/20Resum:
35 treballadors formen part dels equips mirall per fer un seguiment de ls dels EPI per part dels professionals sanitaris La seva feina consisteix en donar suport als professionals i emplenar una llista de verificaci de la collocaci i retirada dels EPI
25042020-DSCF7972 04042020-DSCF6905 21042020-DSCF7891
OVMM3569 OVMM3569 sandra
Alejo Candocia 

Des que es van detectar els primers casos de la COVID-19 a l’Hospital de Manacor, a principis del mes de març, l’Equip d’Higiene Hospitalària va posar en marxa el projecte de l’observador mirall, per garantir la correcta utilització dels equips de protecció individual (EPI) per part dels professionals sanitaris.
 
Després de fer tasques prèvies d’observació, l’Equip d’Higiene Hospitalària va formar professionals voluntaris de diferents serveis i va crear els equips d’observador mirall. Aquests equips es van distribuir a l’UCI, a les plantes d’hospitalització destinades a pacients amb COVID-19 i al Servei de Radiologia.
 
La funció de l’observador mirall és guiar els professionals sanitaris en la col·locació i en la retirada dels EPI quan entren i surten de les habitacions i dels boxes de malalts amb COVID-19, a fi d’evitar possibles autocontaminacions i garantir-los la comoditat a l’hora de fer la feina. Per dur a terme aquesta tasca de manera rigorosa, el personal mirall ha d’emplenar una llista de verificació.
 
Altres funcions de l’observador mirall són fer el seguiment amb l’Equip d’Higiene Hospitalària de l’efectivitat dels procediments, així com també difondre les recomanacions i protocols de seguretat i ser nexe d’unió entre els professionals sanitaris i l’Equip d’Higiene Hospitalària. Tot plegat, en definitiva, el que pretén és transmetre seguretat i confiança als professionals sanitaris de primera línia.
 
Actualment els equips d’observador mirall estan formats per 35 professionals, que treballen diàriament, en torns de matí, horabaixa i vespre. L’observador mirall està distribuït en dos grups: 21 professionals exerceixen les funcions a les plantes d’hospitalització i la resta, 14 professionals, a l’equip de l’UCI. Habitualment treballen per parelles, però també ho poden fer de manera individual. Per ser identificats pels seus companys duen una bata groga, peücs i un adhesiu amb el nom.
 
    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000