Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

RECONEIXEMENT AL SERVEI D'UCI PELS SEUS RESULTATS EN EL COMPLIMENT DE LA HIGIENE DE MANS EL 2019
Data:28/09/20Resum:
Aquest divendres es realitzava el reconeixement a l'equip d'UCI, pels seus resultats al compliment de la Higiene de mans el 2019.
ASTK6904 FEJW4813 UIYD3195
OTCE7318 XTTC3852El divendres, dia 25 de setembre,  s'ha fet al Saló d'Actes una sessió virtual per Microsoft Teams per fer un reconeixement a l'equip d'UCI, pels seus resultats en el compliment de la Higiene de mans el 2019.
Pel grup de Control d'infecció ha estat una nova experiència, molt gratificant veure als companys seguint la sessió des de diferents punts de l'hospital o des de casa. Aquesta és  nova manera de formar-se i compartir la  informació.
Cal recordar que aquesta sessió "Reconeixement a UCI pel seu compliment de la higiene de mans el 2019", es va ajornar al març, maig i juny, fins ara que s'ha decidit  fer de manera virtual.


Al saló d'actes han estat presents l'equip directiu, part de l'equip de supervisió i grup de control d'infecció. També cal destacar la participació d'Anabel Manzorro, comercial de Braun, per estar present i ajudar a aconseguir el gran repte de l'observació de la higiene de mans.

La directora infermera, Francesca Rosa Rosal feia l'apertura de la sessió i a continuació parlava Xavier Mesquida, presentant els resultats de multiresistents el 2019. Han estat uns resultats molt favorables, gran part d'aquests resultats és la millora en el compliment de la higiene de mans.


Sense dubte, una alta adherència a la higiene de mans aconsegueix una disminució de la IRAS (Infecció Relacionada amb l'Assistència Sanitària).
 Seguint amb la sessió, Júlia Troya, presentava com s'ha implantat l'Observació de la higiene de mans a l'Hospital de Manacor. Des de l'any 2017 s'està fent feina, creant el grup d'higiene de mans, formant als diferents professionals i fent observació directa des de 2018. Es segueix l'estratègia multimoldal de l'OMS i cal ressaltar la importància de la formació i la retroalimentació post-observació amb els professionals.

El 2018 l'Hospital tenia un compliment del 46% i al 2019 s'ha arribat a un 67%. De seguir així, l'equip de Control d'infecció es planteja retirar els "aïllaments de contacte". Recalquen la importància de complir les precaucions estàndard amb TOTS els pacients, i conèixer i identificar els 5 moments de la higiene de mans, recomanats per l'OMS.


El 2019 es va fer, sobretot, observació a UCI aconseguint un compliment del 73%. Una xifra excel·lent per una UCI.
 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000