Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

L'HOSPITAL DE MANACOR ORGANITZA EL I CURS D'ATENCI A SEGONES VCTIMES
Data:13/10/20Resum:
Els participants s'han convertit en ambaixadors de l'atenci a segones vctimes reactivament i proactivament Aquest projecte va nixer en 2019, integrat en l'objectiu estratgic d'augmentar el nivell de seguretat de l'Hospital
foto 1  

L'atenció a les segones víctimes forma part del projecte que va néixer en el mes de febrer de 2019, amb l'objectiu estratègic d'augmentar la seguretat a l'Hospital de Manacor.
 
Aquest mes s'ha impartit el I Curs d'Atenció a les Segones Víctimes, en el qual hi han participat quinze treballadors, entre personal sanitari i no sanitari amb les nocions bàsiques del que suposa diferenciar les segones víctimes quan es produeix un incident o esdeveniment advers dins de l'hospital.
 
La responsable d'Atenció a Segones Víctimes de l'Hospital de Manacor, Susana Barona, que ha fet aquest primer curs, ha destacat que la finalitat és que els participants es converteixin en ambaixadors de la seguretat del pacient i donin atenció segones víctimes reactivament i proactivament.
Un ambaixador és aquell agent que ajuda a desenvolupar les relacions dins del sistema sanitari essent conscient de com n’és de complex. Les seves funcions són les següents: protegir els interessos comuns, fomentar les relacions amistoses, millorant la comunicació verbal i no verbal, i també representar la cultura de seguretat honesta de l'Hospital i tenir una actitud de crítica constructiva i d’ajuda quan es precisi.
 

S’ha d'assenyalar que la decisió de fer aquest curs va ser valorada positivament per la Comissió de Seguretat del Pacient. El personal que ha participat en aquest primer curs ha demostrat estar motivat per descobrir en què consisteix l'atenció a segones víctimes i ha apreciat la necessitat de seguir difonent aquest projecte, que està integrat en l'objectiu estratègic d'augmentar el nivell de cultura de seguretat a l'Hospital de Manacor. El curs ha estat liderat per la directora gerent, Catalina Vadell, qui el va inaugurar explicant la necessitat de l'atenció a segones víctimes des de la seva perspectiva personal i professional.

 
    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000