Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

JUAN PABLO LEIVA, RESPONSABLE DE L'EQUIP DE SUPORT HOSPITALARI I ATENCI PAL.LIATIVA DE L'HOSPITAL, NOU PRESIDENT DE LA SECPAL
Data:05/02/21Resum:
Juan Pablo Leiva, responsable de l'Equip de Suport Hospitalari i Atenci Palliativa de l'Hospital Manacor de Mallorca, ser el nou president de la Societat Espanyola de Cures Palliatives (SECPAL) durant els prxims dos anys, desprs d'obtenir el suport de la majoria dels socis durant el procs electoral obert per a renovar la junta directiva de l'entitat. Les votacions van tenir lloc els dies 1 i 2 de febrer mitjanant un procediment telemtic, i els resultats es van conixer en la tarda d'ahir, durant l'assemblea general de la societat.El representant de SECPAL, entitat científica multidisciplinària que agrupa més de 2.000 professionals especialitzats en l'atenció integral dels pacients amb malalties avançades i pronòstic de vida limitat, lidera un equip integrat per professionals “amb un demostrat compromís amb les cures pal·liatives” i caracteritzat “per l'equilibri entre disciplines i trajectòries acadèmiques, clíniques i de gestió, la multiculturalitat i els valors ètic-morals”.

Juan Pablo Leiva, especialista en Medicina Familiar i Comunitària i pioner en el desenvolupament de les cures pal·liatives renals a Espanya, explica que representar a SECPAL és “un acte de gratitud i humilitat”, un repte que assumeix “amb optimisme i esperit de treball en equip, solidaritat, confiança i col·laboració”, especialment en un moment com l'actual.

“Les actuals circumstàncies i l'increment de la necessitat de cures pal·liatives ens exigeixen un treball disciplinat, ben estructurat i integrador. Les cures pal·liatives són clau estratègica per a la humanització de la salut, un desafiament que, en l'últim any, s'ha tornat urgentment necessari. Necessitem continuar aprenent junts i explorar les
oportunitats que ens brinden les noves tecnologies, el disseny i el món virtual, que s'ha obert un pas en les nostres llars i llocs de treball”, explica.

Una de les primeres tasques que s'ha marcat com a prioritàries la nova junta directiva és la d'identificar les necessitats que existeixen en cada comunitat autònoma en relació amb el desenvolupament de les cures pal·liatives a través d'un instrument homogeni que faciliti el diagnòstic i el seguiment de la situació de cada territori en aquest àmbit.

A més, Leiva considera fonamental el consens i la col·laboració per a impulsar una estratègia basada en l'acreditació de les competències professionals dels socis de SECPAL. “vivim un moment històric complex que pot ser il·luminat mitjançant el treball d'equips interdisciplinaris, sense barreres geogràfiques”. En aquest sentit, assegura: “Tinc una especial admiració per aquesta societat científica en la qual convergeixen la Medicina i la Infermeria en les seves diverses branques, el Treball Social, la Psicologia, l'Ètica i Espiritualitat, la Fisioteràpia, la Pedagogia i la Musicoteràpia. Coneixem a SECPAL com la casa de tots, i treballarem perquè continuï fidelment donant la benvinguda a la ciència, l'ètica i l'art per a cuidar al final de la vida”. No en va, afegeix, “l'alleujament del sofriment humà és un repte tan complex que necessita d'aquest treball interdisciplinari basat en aliances que generin garanties per a proporcionar la millor qualitat en atenció pal·liativa”.


 
    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000