Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

INAUGURAT UN PUNT INSPIRA PER A PACIENTS AMB PATOLOGIES RESPITATRIES CRNIQUES A l'HOSPITAL DE MANACOR
Data:04/05/21Resum:
Amparo Romero, cap del Servei de Pneumologia ha destacat que aquest s el primer Punt Inspira de l'rea sanitria de Llevant. La nova consulta est situada en l'hall del centre hospitalari convertint-se en el quart Punt Inspira que VitalAire inaugura a les Illes Balears 

A l'Hospital Comarcal de Manacor s'ha inaugurat un nou Punt Inspira, amb la col·laboració de VitalAire, activitat específica de teràpies respiratòries domiciliàries de Air Liquidi Healthcare España. L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència Catalina Vadell, Gerent de l'hospital, de Francesc Moranta, Director de Gestió i  Amparo Romero, Cap de Servei de Pneumologia. A més ha estat present, Andreu Maimó, coordinador del lot de Teràpies Respiratòries de l'Ibsalut, i per part de Air  Liquidi, Ana María Martínez, pneumòloga de VitalAire, Mª Natividad del Prat, assistencial de la consulta de Manacor, Sara Andrés, responsable assistencial i Santiago Cassalles, responsable d'operacions.

En paraules de la cap del servei, Amparo Romero,  que estava acompanyada pel seu equip: “aquesta inauguració és per a nosaltres molt important perquè és el primer Punt Inspira de l'àrea sanitària del Llevant. Ens permetrà una millora en la gestió i qualitat assistencial, així com la possibilitat de participar en projectes de recerca de manera conjunta amb els hospitals que integren el nostre sector sanitari”.
Els Punts Inspira són espais assistencials orientats a l'atenció de pacients amb patologies respiratòries per part de personal sanitari especialitzat. Gràcies a aquesta nova consulta, els pacients amb malalties cròniques com a apnea de la son o Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC) podran rebre una atenció personalitzada i individualitzada, amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida i la seva adherència al tractament.
Amb aquest, ja són quatre els Punts Inspira que hi ha a Illes, sumant-se als dos de Son LLàtzer, i el de ciuta
della. Gràcies a aquest conjunt de centres, la companyia tràfic al voltant de 11.000 pacients a les Illes des de fa més de 15 anys. D'ells, el 30% corresponen a l'àrea sanitària del Llevant.
 
A través dels Punts Inspira, els pacients poden portar un seguiment més exhaustiu i especialitzat de les seves malalties respiratòries,de manera pròxima i coordinada amb els serveis de pneumologia, la qual cosa els ajuda a ser més constants en el seu tractament i a comprendre en profunditat la seva patologia.
Aquesta obertura consolida la presència de VitalAire e
n l'àmbit hospitalari i se suma a la xarxa de més de 140 Punts Inspira que la companyia té distribuïts actualment en diferents hospitals del país, que funcionen com a punt de coordinació entre pacients, pneumòlegs i VitalAire.
 

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000