Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

LHOSPITAL POSA EN MARXA LA COMISSI MULTIDISCIPLINAR HOSPITAL PROMOTOR DE LA SALUT
Data:18/06/21Resum:
Per comenar shan iniciat una srie daccions sobre estils de vida saludables dirigits a la ciutadania
Cartell Infants en llibertat de moviment poster RSLlevant(14.10.2020).pptxL’Hospital de Manacor ha creat la Comissió multidisciplinar Hospital Promotor de la Salut, la qual té com a principal objectiu la promoció de la salut com una part integral del procés de l’atenció sanitària. Aquesta està relacionada amb aspectes clínics, educatius, de comportament i d’organització. Per això, les activitats de promoció de la salut han de formar part de les iniciatives de millora de la qualitat.
 
Tal i com s’explica des de la Comissió, la promoció de la salut se pot realitzar mitjançant un treball actiu que inclou la difusió d’estils de vida saludables, la incorporació d’estàndards de promoció de la salut en la pràctica de la millora continua, la implicació dels professionals en la millora de la salut, l’ús de materials i energies sostenibles i la implementació de polítiques de salut laboral baix els criteris i amb la perspectiva de la promoció de la salut.
 
Així aquesta comissió ja treballa des d’unes àrees d’actuació ben definides: l’atenció dels pacients i familiars, la salut dels treballadors i la relació de l’hospital amb la comunitat com un actiu importat en salut.

 
La finalitat d'aquesta comissió és posar en marxa una política de promoció de la salut i desenvolupar i avaluar un pla d’acció dirigit a introduir la promoció de la salut en la cultura de l’Hospital per tal de millorar la salut dels pacients i dels treballadors.
 
Alguns exemples d'iniciatives que ja es duen a terme al nostre Hospital són les següents:
 
-        Projecte d'infants en moviment lliure, dut a terme pel servei de RHB, amb l’objectiu de facilitar una criança de nadons autònoms i sans per aconseguir un desenvolupament harmoniós, respectant l’espontaneïtat i el ritme individual de cada infant.
-        Grup de Consell breu en tabaquisme, ha dut a terme sessions a diferents serveis de l'hospital, enquesta sobre tabaquisme als professionals, etc. Un dels principals objectius és el de sensibilitzar al clínic i que comprengui l’efectivitat de l’abordatge mitjançant el Consell breu al pacient fumador, dins l’àmbit hospitalari.
 
Altres iniciatives en projecte són:
 
-        Projecte de promoció i educació per la salut al pacient amb artritis psoriàsica, iniciat al servei de dermatologia.
-        Projecte sòl pelvià, iniciat des de el servei de RHB i ginecologia, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la dona proporcionant accions educatives, de promoció de la salut, prevenció i rehabilitació del sòl pelvià.
 
 
 
 
 
Volem que sigui una comissió activa, participativa i visible cap als professionals però també cap als usuaris, per això si teniu alguna iniciativa relacionada amb la promoció de la salut basta que ens la faceu arribar, a través del correu electrònic:
 
 
 
 
 
 
 
 
    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000