Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

GINECOLOGIA ORGANITZA UN TALLER FORMATIU INTERDISCIPLINAR PER LA MILLORA DEL POSICIONAMENT QUIRRGIC DE LES PACIENTS INTERVINGUDES
Data:11/11/21Resum:
El Servei de Ginecologia de l'Hospital de Manacor organitza un taller formatiu interdisciplinari per la millora del posicionament quirrgic de les pacients intervingudes
tallergine1 tallergine2 tallergine3
tallergine4 tallergine5Els efectes adversos relacionats amb el procés quirúrgic representen el 40% de tots els efectes adversos informats als hospitals. Les bones pràctiques, en termes de seguretat del pacient, requereixen una organització per a la gestió de la seguretat. Els centres sanitaris han de desenvolupar sistemes eficaços per assegurar, a través de la direcció clínica, una assistència segura i aprendre lliçons de la mateixa activitat i de la d'altres. Els processos de gestió del risc, que inclouen la revisió de la cultura organitzativa, l'avaluació del risc, l'entrenament, protocols, comunicació, auditoria i aprenentatge dels efectes adversos, reclamacions i queixes són centrals a aquesta política (Bloc Quirúrgic, Estàndards i recomanacions, Ministeri de Sanitat i Política Social, 2009).
L'elecció d'una posició correcta i una distribució del pes adequada sobre la taula quirúrgica és vital per a la protecció del pacient i evita úlceres per pressió i complicacions nervioses.
En aquest sentit, el Servei de Ginecologia de l'hospital de Manacor ha tingut la iniciativa d'organitzar un taller per tal de millorar la formació del personal en el posicionament correcte de la pacient durant les intervencions quirúrgiques. Durant el taller es va insistir en la millor col·locació de la pacient per disminuir els efectes adversos derivats del posicionament i en la millora del maneig de les peces quirúrgiques per evitar lesions dels professionals sanitaris.
El taller l'imparteixen el Dr. Alejo Candocia, metge rehabilitador, el Dr. Eroll R. Noltze, ginecòleg, i el zelador, el Sr. Federico Molinero.
Va comptar amb la presència de més de 40 professionals i s'espera poder-lo reeditar en altres ocasions.

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000