Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

La VI Gala de la Salut guardona 180 projectes de professionals de la sanitat pblica i privada i de les associacions de pacients
Data:31/05/22Resum:
Un total de setze projectes pertanyen a l'Hospital de Manacor
gala salut 2022 _2022_5_30_2754080La VI Gala de la Salut de les Illes Balears ha guardonat aquest dilluns horabaixa un total de 180 projectes que mostren la capacitat innovadora dels equips de la sanitat pública i privada de les Illes Balears i també de les associacions de pacients. Després de dos anys de pausa per la pandèmia de la COVID-19, enguany s’ha pogut reprendre aquesta iniciativa amb la qual es reconeix i s’agraeix la implicació i la dedicació d’equips diversos que posen en marxa serveis, activitats, programes o estudis capdavanters per millorar el servei que s’ofereix a la ciutadania.

A l’acte, que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Palma, hi han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol; la secretària d’estat de Sanitat, Silvia Calzón, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, així com altres autoritats insulars i municipals, a més de representants d’associacions de pacients i professionals assistencials i no assistencials de l’àmbit de la salut.
 
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha manifestat que els sanitaris són «l'orgull de les Balears» i ha recordat l'aposta per la salut que fa el Govern: «la inversió en salut és la prioritat més important», ha dit la presidenta. Tot seguit, ha elogiat la feina dels sanitaris durant la pandèmia: «vos heu reinventat», ha dit, per agrair després la tasca de tot l'equip de la Conselleria de Salut i Consum.
 
D’altra banda, la consellera Gómez ha destacat que la Gala de la Salut de les Illes Balears «ofereix una oportunitat per aturar-se, mirar al voltant i prendre consciència de les desenes de projectes innovadors i originals que lideren els professionals de les illes» als quals ha felicitat per la seva feina. La consellera ha destacat que durant la pandèmia han fet una tasca excel·lent i perfectament coordinada amb l’objectiu comú de salvar vides, i que, tan bon punt la situació ho ha permès, han reprès projectes que havien hagut de deixar de banda per atendre l’emergència.
 
Gómez també ha elogiat la tasca de les associacions de pacients i cuidadors, en especial durant la pandèmia: «Heu demostrat, encara més, que sou col·laboradors estratègics amb els quals és un luxe poder comptar», ha recalcat.
 
Els guardons s’han dividit en vuit categories —humanització; cooperació; participació; bones pràctiques; consum responsable; accessibilitat; formació i innovació, i recerca— que permeten premiar l’esforç fet per afavorir una atenció amable i entorns respectuosos; per eliminar les barreres que poden dificultar l’accés als serveis i a la informació; per impulsar les bones pràctiques i els procediments segurs i eficaços; per innovar, generar i retenir talent i per promoure la formació continuada i l’actualització de coneixements. També es premia la solidaritat i el voluntariat, la promoció del consum ètic i mediambientalment sostenible i el foment de la participació.
 
El setze projectes guardonats de l'Hospital de Manacor són els següents:
 
- Consulta Infermera Quirúrgica
- Paper de la fisioteràpia a la unitat del pacient crònic complexe
- Estratègies d’innovació implementació de guies de bones pràctiques per l’excel·lència en cures a l’Hospital de Manacor
- Enganxa’t al 2…
- 1ª Jornada d’actualització en el diagnòstic i tractament de la Leishmania
- L’observació de la higiene de mans: Un Repte Fet Realitat
- Obertura Unitat hospitalització a domicili a la Comarca de Llevant
- Transformació de les dinàmiques de feina de l’equí d’infermeria a la unitat d’Urgències i UCE de l’Hospital de Manacor, mitjançant una Investigació Acció Participativa
- Amb els meus pares: fototeràpia a l’habitació
- Pla director orientat al pacient “Hospital en obres”
- Nuevo servicio de admisión y atención a las personas
- Productos saludables en las máquinas expendedoras de vending
- Moviment Lliure en la primera infància
- Hospital de Día de Salud Mental de Porto Cristo
- Disseny i implementació d'un registre d 'infermeria per a la transferència de pacients per la realització de cateterisme cardíac
- Sessió formativa multidisciplinar al personal de nova incorporació
 
 
 
 
 
    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000