L'Associació Espanyola Contra el Càncer s'ha marcat un principal objectiu quant a recerca: passar del 57% de supervivència mitjana en càncer al 70% en 2030. Per a aconseguir el 70% de supervivència, l'entitat subratlla que és necessari continuar creixent en recerca amb avanços com els que han ocorregut al llarg de la història i que explica en l'exposició ‘La recerca en càncer, un repte mil·lenari’. L'Hospital de Manacor acull la mostra fins el pròxim dia 26 de gener.
La gerent de l’Hospital, Catalina Vadell i equip directiu, ha rebut a la presidenta de la Junta Comarcal del Llevant i Migjorn de Mallorca de l'Associació, Aina Mercadal que, acompanyada per voluntaris de l'entitat, han visitat aquest dijous l'exposició situada al hall del centre hospitalari.
En aquest sentit, Mercadal ha destacat “És molt important donar visibilitat i acostar a la societat els avanços en la recerca en càncer; per això, des de l'Associació duem a terme aquest tipus d'accions. Cal no oblidar que 1 de cada 3 dones i 1 de cada 2 homes desenvoluparan càncer al nostre país i, gràcies a la recerca, la supervivència s'ha incrementat un 20% durant els últims 20 anys. Aquesta millora en els resultats prové del desenvolupament de noves eines de diagnòstic precoç i tractaments més específics i eficaços que només han estat possibles gràcies a la recerca i la ciència”, ha subratllat Mercadal.
L'entitat de lluita contra el càncer de referència a Espanya, que actualment té invertits un total de 92 milions d'euros destinats a 525 ajudes de recerca a projectes en curs, incideix en la importància de la formació i informació en tot el relatiu a la recerca. Mitjançant aquesta exposició, posa el focus en alguns de les grans fites de la recerca contra el càncer, per a recordar d'on venim, però també fins a on podem arribar: al fet que el càncer sigui una malaltia `revenible curable o cronificable. ‘La recerca del càncer, un repte mil·lenari’ ofereix un viatge a l'origen dels temps per a descobrir les primeres restes de càncer i recórrer la història per a conèixer com ha anat evolucionant la recerca en la seva precisió i, el més important, en supervivència.