Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

MOLTA PARTICIPICI A LA I JORNADA D'INFORMACI AL PERSONAL SANITARI PER A LA DETECCI I L'ATENCI A LES VCTIMES DE VIOLNCIA MASCLISTA
Data:08/02/23Resum:
La primera jornada realitzada a les Illes Balears sobre informaci al personal sanitari per a la detecci i l'atenci a les vctimes de la violncia masclista, s'ha duit a terme a l'Hospital de Manacor i ha estat presidida per la Consellera, Mercedes Garrido. Aquesta jornada ha estat organitzada per la Comissi de Salut i Gnere de l'Hospital.
4_ 11 3_
1_ 2_La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha inaugurat aquest dimarts la «Jornada d’informació al personal sanitari sobre els recursos per a la detecció i l’atenció de la violència masclista», organitzada per la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, l’IBDONA i l’Hospital de Manacor.
La consellera Garrido, que ha estat acompanyada durant l’obertura de la directora gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, ha destacat que «aquesta jornada de formació i d’intercanvi de coneixements és una mostra de com entre tots hem de fer possible que les sinergies de treball de tots nosaltres vagin encaminades a detectar i a protegir les dones». A més, ha agraït la tasca de dedicació que duen a terme diàriament els professionals sanitaris de les nostres illes. La directora de l’IBDONA, Maria Duran, també ha intervingut a les jornades i ha explicat tots els recursos que la institució posa a disposició de les víctimes, com són el servei telefònic 24 hores 971 178 989 i el servei d’acompanyament.
Al llarg de tot el matí, s’han organitzat quatre xerrades diferenciades per tal de donar una visió transversal a l’atenció a les víctimes: els recursos i serveis de l’Administració General de l’Estat; serveis i estratègies per a l’abordatge de les violències masclistes del Consell de Mallorca; IBDONA: mesures d’igualtat i d’atenció a les víctimes de violència masclista, i anàlisi de la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual.

La comissió de Salut i Gènere de l'Hospital tenia com a principals objectius de la jornada conèixer les diferents les diferents institucions que atenen a dones víctimes de violència masclista/ violència de gènere. També conèixer els recursos amb els quals compten tant les víctimes com els professionals de la Comarca de Llevant i finalment analitzar els punts forts i els dèbils de la xarxa d'atenció a les dones per seguir treballant amb la finalitat de donar una correcta atenció a aquestes pacients.

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000