Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

LA FUNDACI IGO LVAREZ DE TOLEDO RECONEIX LA RECERCA INFERMERA EN NEFROLOGIA EN LA 34 EDICI DELS SEUS PREMIS
Data:20/02/23Resum:
El Servei de Dilisi de lHospital de Manacor ha col.laborat en lestudi que ha obtingut el premi nacional
dialisi foto 1La Fundació Íñigo Álvarez de Toledo ha fet lliurament de les tres darreres edicions dels seus Premis de Recerca en Nefrologia. El dilluns, 6 de febrer, en un acte que ha estat presidit per la Reina Sofia en la seu del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) s’ha premiat la recercar infermera en Nefrologia amb la qual han col.lobrat professionals del Servei de Diàlisi de l’Hospital de Manacor.


La malaltia renal crònica (ERC) és un problema creixent a nivell mundial, afecta a 850 milions de persones i causa prop de 2 milions i mig de morts a l'any a tot el món. De fet, l'Organització Mundial de la Salut la situa entre les 10 malalties que més mortalitat provoquen", ha explicat la vicepresidenta adjunta del CSIC, Ana Castro, durant l'acte.


Els premis, triats per un jurat presidit per la catedràtica Mabel Loza, tenen per objecte promocionar la recerca nefrològica a Espanya i són el major reconeixement que s'atorga a Espanya a la recerca relacionada amb la patologia del ronyó. Així, aquests premis són un pas més en l'aposta de la Fundació per la recerca en nefrologia, en la qual porten invertits ja més de 22 milions d'euros. Donya Sofía ha fet lliurament dels diplomes als guanyadors de les tres darreres edicions, corresponents a les convocatòries de 2020, 2021 i 2022.


El premi nacional de recerca en infermeria nefrològica i humanització de 2022 ha estat pel projecte multicèntric Disseny i validació d'una escala clínica per a la detecció precoç d'infecció de l'orifici de sortida del catèter venós central per a hemodiàlisi, liderat pel Sr. José Luis Cobo Sánchez de l'Hospital Universitari Marquès de Valdecilla de Santander, i dirigit pels seus directors de tesi doctoral: Joan Ernest de Pedro Gómez, professor del departament d'Infermeria i Fisioteràpia la Universitat de les Illes Balears juntament amb Ian Blanco Mavillard, responsable de la unitat d'implementació, recerca i innovació de l'Hospital de Manacor. Ells han estat acompanyats per un nombrós equip de recerca conformat per investigadors de 10 centres hospitalaris públics i privats de l'estat espanyol. En el cas de l’Hospital de Manacor destaca col.laboració de la infermera  Catalina Jaume Riutort, així com tots els companys de diàlisis que també han  contribuit en l'execució d'aquest guardonat estudi.

 

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000