Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

L'HOSPITAL INCORPORA LA CIRURGIA ROBTICA PER A LA IMPLANTACI DE LES PRTESIS DE GENOLL
Data:27/02/23Resum:
Es tracta duna tecnologia pionera al Sistema de Salut Balear la qual aporta grans beneficis tcnics i per al resultat clnic del pacient.
1_ 2_ 3_
4_El Servei de Traumatologia de l’Hospital de Manacor va realitzar el passat divendres les dues primeres cirurgies de pròtesi total de genoll assistides per robot.

La cirurgia protètica de genoll està indicada en pacients amb artrosi avançada del genoll. És una de les cirurgies més practicades als Serveis de Traumatologia i Ortopèdia de tot el món. Actualment, a l’Hospital de Manacor es fan al voltant de 110 intervencions d'aquest tipus a l’any.

L’objectiu és substituir l’os i cartílag desgastat, per un implant artificial. És fonamental la precisió quirúrgica per poder implantar al pacient d'una manera correcta el tamany de la pròtesi adequat per aconseguir una funció del genoll similar a la fisiològica. Segons explica l’equip quirúrgic que ha dut a terme les primeres cirurgies assistides per robot, el sistema permet planificar perfectament el procediment, permet escollir  la dimensió exacta de  l’implant i ajuda a la col·locació intraoperatòria exacte d’aquest, assolint un perfecte balanç lligamentós i disminuint així els fracassos produïts per errors humans.

La cirurgia robòtica permet també dur a terme, prèviament a l'operació, un mapa virtual de l'anatomia del pacient, amb l'objectiu que el metge conegui l'adaptabilitat i el comportament que tindrà la pròtesi de genoll després de l'operació. L’objectiu final de la cirurgia robòtica a la pròtesi de genoll és millorar els resultats clínics del paciente, no només a curt termini al postoperatori immediat, sinó també a llarg termini, ja que la supervivència o durabilitat de la pròtesi està íntimament lligada a la tècnica quirúrgica.

Està clar que la cirurgia robòtica representa un pas endavant per millorar la qualitat de vida dels nostres pacients.

 

 

 

 

 

  

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000