Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

LA XIII JORNADA D'HUMANITZACI D'HOSPITALS PER A NINS HA ESTAT ORGANITZADA PER L'HOSPITAL SON LLTZER I L'HOSPITAL DE MANACOR
Data:27/04/23Resum:
Aquest mes d'abril s'ha duit a terme la XIII Jornada d'Humanitzaci d'hospitals per a nins a l'Hospital Universitari Son Lltzer, en la qual van participar ms de 150 infermeres i altres professionals sanitaris. Una jornada coorganitzada pel Collegi Oficial dInfermeres i Infermers dels Illes Balears, l'Hospital Universitari Son Lltzer, Hospital de Manacor i la Subdirecci d'Humanitzaci, Atenci a l'Usuari i Formaci.
7_ 2_ 3_
1_ 4_ 6_El programa, realitzat per un comitè científic i organitzador compost per infermeres de Balears de diferents hospitals i institucions, es va plantejar com un viatge amb destinació a la humanització de la salut infantil que va comptar amb ponències d'experts en la matèria i amb l'exposició de treballs que van permetre als assistents conèixer noves maneres d'aplicar la humanització en la pràctica diària i en diferents àrees.

Al llarg del dia, es van succeir taules rodones en les quals diferents professionals i experts van compartir els seus coneixements i experiències d'èxit per aconseguir la humanització en l'àmbit pediàtric a través de l'adaptació dels espais i la humanització de les cures. Tot això, amb el suport de l’evidència científica, la qual demostra que promoure la reducció de l'estrès en els nins i nines, i els seus familiars, amb millores en l'entorn i en els procediments, és fonamental en àrees pediàtriques. I per a finalitzar, una taula rodona en la qual professionals de la salut mental van oferir eines per vetllar pel benestar dels propis professionals.

Millor comunicació: "Estratègies per disminuir l'ansietat de nins i famílies previ a intervencions quirúrgiques. Una passa més en la humanització pediàtrica", exposat per Sara Espinosa

Millor comunicació: "Fototeràpia en família: experiència dels darrers 5 anys", presentat per la infermera Maria Francisca Cabrer.

La presidenta del COIBA, Maria José Sastre, va ser una de les responsables de clausurar la Jornada, i va destacar que “les estratègies i casos d'èxit presentats demostren la implicació, el compromís i també la creativitat dels professionals sanitaris”. A més, es va sumar a la reivindicació de la jornada sobre la necessitat de cuidar als professionals: “si els professionals tenen bones condicions laborals i entorns favorables podran oferir millors cures”.

 

Enhorabona al totes les infermeres que van compartir els seus coneixements, i especialment, al comitè organitzador: Verónica Lluch Garvi, Bea Riera Hevia, Raquel Vidal Pérez, Elena Torrens Espinosa, Toni Galmés Bassa i Susana Jordà Martí.

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000