Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

ELS SERVEIS DE DERMATOLOGIA I FARMCIA HAN POSAT EN MARXA UNA CONSULTA NUTRICIONAL PELS PACIENTS AMB PSORIASI
Data:23/05/23Resum:
Els serveis de Dermatologia i Farmcia de lHospital han posat en marxa una consulta nutricional pels pacients amb psoriasi. De moment, estan tractant a vint pacients.
foto i d-fSegons expliquen les farmacèutiques, Marta Belló i Alejandra Mandilego juntament amb el cap de servei de Dermatologia, Vicenç Rocamora, han iniciat una consulta de seguiment nutricional setmanal, en la que s’han inclòs a 20 pacients amb psoriasi moderada-greu per aconseguir que redueixin el pes i així, aconseguir un millor control de la malaltia i un augment en l’eficàcia dels tractaments inmunomoduladors prescrits. La psoriasi està altament relacionada amb l'obesitat, ja que les dues entitats es retroalimenten en compartir vies antiiflamatòries comunes. A més, tant els pacients amb psoriasi com amb obesitat presenten hàbits de vida desequilibrats, pel que respecta a nutrició i pràctica d’esport. L’evidència científica determina que reduccions del pes dels pacients poden conduir a millores clínicament significatives de les lesions cutànies, així com a millores en la resposta als tractaments.

Per això s’ha de fomentar una bona alimentació i la pràctica de l’esport. Si el pacient redueix el seu pes millorarà la malaltia i es tindrà un millor control de la patologia. Ver menos

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000