Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

Avui, Dia Mundial del Donant de Sang 2023: Vivim perqu tu dones. Comparteix vida.
Data:15/06/23Resum:
Els hospitals de les illes s'illuminen de color magenta la nit del 14 de juny, creant un recordatori impactant de la importncia de la donaci de sang. 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Banc de Sang i Teixits s'uneix a la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang 2023, que es commemora el 14 de juny arreu del món. Aquest dia especial cerca conscienciar sobre la importància de la donació de sang i destacar el paper crucial que juguen els donants en la vida de milions de persones.

El lema "Vivim perquè tu dones. Comparteix vida" posa de relleu la necessitat de donacions regulars per garantir un subministrament constant, segur i de qualitat dels diferents components sanguinis. La donació de sang salva vides i dóna esperança als qui més ho necessiten.

Aquest dia també serveix per agrair públicament la tasca de les persones que treballen en la cadena de donació i transfusió, entre les quals destaquen els professionals del Banc de Sang i Teixits, els hospitals, les persones que col·laboren des de les institucions, els centres educatius, els ajuntaments, els Consells insulars, entre d'altres.

En aquest Dia Mundial del Donant de Sang, el Banc de Sang i Teixits vol fer una crida a la població perquè passi a l'acció. En donar sang, no només estàs donant una oportunitat de vida a algú necessitat, sinó que també et converteixes en un heroi anònim que marca la diferència en la societat. Les campanyes programades per aquest dia són: Bus a la plaça del Tub (Palma, al costat dels instituts) de 10 a 20 hores, Banc de Sang (Palma) de 08:00h. a 20:30h, Alcúdia al centre sanitari de 16:00h. a 21:30h, a Campos al Casal Can Pere Ignasi de 16:00h. a 21:30h, a Sant Antoni al centre sanitari de 16:45h. a 20:00h i a la unitat sanitària d'Es Castell de 17:00h. a 21:00h.

A més, en suport al Dia Mundial del Donant de Sang, diversos edificis i hospitals de les illes s'illuminaran de color magenta durant la nit del 14 de juny, creant un recordatori impactant de la importància de la donació de sang. Alguns d'aquests edificis són: Cort (Palma), Hospital de Manacor, Hospital Can Misses (Eivissa), Hospital Mateu Orfila (Menorca), Hospital Son Espases (Palma).

Aprofitant aquesta ocasió, volem agrair a tots els donants de sang que, amb la seva generositat i compromís, salven vides dia rere dia. La vostra tasca és vital!

Uneix-te a nosaltres en el Dia Mundial del Donant de Sang 2023 perquè, junts, fem del món un lloc més solidari.

Dades interessants:

La sang, la medicina que ningú fabrica. La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir d'altres persones mitjançant donacions. Per això, els donants tenen un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Actualment, per subministrar a totes les unitats hospitalàries públiques i privades de les Illes Balears els components sanguinis que necessitin, es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.

Una donació de sang assegura la transfusió a tres persones. D'una donació de sang s'extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Aquests components sanguinis s'utilitzen en diferents tractaments com intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d'altres.

Dades de donació de sang a les Balears al 2022:

• Es van organitzar 1.264 campanyes de donació de sang a les Balears.
• Es van aconseguir 37.403 donacions de sang (un descens del 1,3% respecte a l'any anterior).
• 21.256 persones van donar sang (és el 1,8% de la població balear).
• 2.060 persones van donar sang per primera vegada.
• Les Balears tenen un índex de 31,8 donacions per cada mil habitants.
• Amb aquestes donacions, les Balears han aconseguit ser autosuficients i han pogut atendre les necessitats dels hospitals de la Comunitat Autònoma.
• Perfil del donant de sang a les Balears:
• La mitjana d'edat dels donants de sang és de 45 anys. La majoria dels donants tenen entre 45 i 55 anys. El 7,4% dels donants tenen menys de 25 anys.
 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000