Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

"Malena la sirena y su hija Sal": l'adopci a travs d'un conte
Data:26/07/23Resum:
L'Autora s Adriana Mutis, metgessa i mare d'una nina adoptada
foto 2 foto 3 foto 1Quan Sara, la filla de la metgessa adjunta al servei d'urgències de Pediatria de l'Hospital de Manacor, Adriana Mutis, va començar a demanar-li d'on era i d'on venia, va sorgir la idea d'explicar-li mitjançant una història infantil el que era l'adopció. És una història que ajuda els pares adoptants a entendre el procés d'adopció i als nins adoptats a omplir els seus buits d'origen.

 

Adriana Mutis és l'autora d'aquest conte que té com a principal objectiu obrir les portes a minvar la incertesa que nins i progenitors tenen a davant l'adopció.

 

Com comenta Adriana, existeixen moltes preguntes com emocions i situacions particulars que emmarquen el procés de l'adopció. Des del moment en què comença el procés, aquesta història infantil vol mostrar amb un llenguatge molt planer amb molts dibuixos, cada una de les característiques d'aquest procés, per poder explicar-li fàcilment al fill. "Vol ser un conte per apropar a pares i fills i també a la resta de familiars i poder fer entendre al fill el que ha suposat el procés que ha acabat amb l'adopció legal.

 

Perquè la història es convertís en un conte, Adriana va comptar amb l'ajuda de Daniela Ramos, cosina seva i dissenyadora gràfica. Ambdues varen imaginar com seria el regne de "Coralîa" on vivia Malena i la ciutat "Petit Land" ubicats baix el mar. Així Malena, que és una sirena, empren viatge per arribar a aquesta ciutat on els petits sense llar vivien esperant l'arribada dels seus progenitors. Malena es troba amb diferents personatges representants per taurons, foques, peixos que representen la varietat de famílies.

 

"Com a mare fadrina vaig pensar que em resultaria més difícil l'adopció però vaig trobar que hi havia altres casos com el meu i també parelles diverses, cadascuna diferent, que també sentien la incertesa d'aconseguir poder adoptar a un fill" explica i afegeix " per això vaig decidir que els personatges havien de representar aquesta realitat perquè els nins en veure la història poguessin entendre que tots som diferents".

 

El conte acaba en el moment que Malena coneix a Salû- que té tres anys, igual que Sara la filla d'Adriana.

 

Finalment, Malena i Salû, ben igual que Adriana i Sara, viuen juntes i com diu ella " és una història que fa possible una nova família . Estic segura que el conte ajudarà als pares adoptants a animar-se en aquesta aventura de l'adopció i als nins a entendre que són tan desitjats com qualsevol nin biològic".

 

La metgessa, Adriana Mutis, que exerceix  fa catorze anys a l'Hospital de Manacor, ja prepara el que serà la segona edició del conte publicat per Círculo Rojo i la Casa del Libro i també una novel·la per adolescents. "Escriure ha estat la meva passió i Sara la meva inspiració".

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000