Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

Les obres dampliaci de lHospital de Manacor continuen a bon ritme i lrea ambulatria estar enllestida el primer trimestre de 2025
Data:13/12/23Resum:
La consellera de Salut, Manuela Garcia, ha visitat les obres del centre sanitari
image-2 image-1 image-3
image-4Les obres d’ampliació de l’Hospital de Manacor, que varen començar al mes d’agost de l’any passat, continuen a bon ritme i ja estan executades al 13 %. S’estima que l’àrea ambulatòria este enllestida dins el primer trimestre de 2025
La consellera de Salut, Manuela Garcia, ha visitat les obres del Pla Director de l’Hospital de Manacor, acompanyada pel director general del Servei de Salut, Javier Ureña; el gerent de l’Hospital, Ignasi Casas, i l’equip directiu del centre.
La consellera García ha pogut comprovar de primera mà l’evolució de la construcció del nou edifici d’ús ambulatori i de l’edifici industrial, que es duu a terme alhora. Manuela García ha expressat la seva satisfacció amb el progrés de les obres i ha subratllat la rellevància d'aquest projecte, “que no sols impactarà positivament a una població de 150,000 persones, sinó que també exercirà un paper crucial en la humanització dels tractaments mèdics, particularment beneficiant a pacients de diàlisis”.
El projecte global té un pressupost de 59 milions d’euros i un termini d’execució de quatre anys. Una vegada finalitzades les obres, el centre hospitalari passarà a tenir 53.445 m², més del doble de la superfície actual (24.531 m²).
Al llarg de la visita, la consellera ha pogut conèixer els avanços a l’obra de l’edifici d’ús ambulatori, on es finalitza l’estructura i ja s’han fet els tancaments amb parets de pladur a la planta baixa, on hi ha els serveis de Rehabilitació i Hemodiàlisi.
Pel que fa a l’edifici industrial s’ha acabat la cimentació i s’ha iniciat l’estructura de la primera planta. Es preveu que les obres de l’edifici ambulatori estaran enllestides el primer trimestre de 2025. Després començarà la fase de l’equipament.
Tres grans actuacions: edifici d’ús ambulatori, edifici industrial i bloc quirúrgic
Les obres, incloses en el Pla Director del centre, beneficiaran una població de 150.000 persones i preveuen les tres grans obres següents, de prop de 40.000 m2:
• La construcció d’un nou edifici, en forma de lletra L i connectat amb l’actual Hospital, que serà principalment d’ús ambulatori. Aquest edifici de nova planta ocuparà una superfície de 21.273 m2 distribuïts en dues plantes soterrànies (per a aparcament), planta baixa i tres plantes. Atès que la majoria dels pacients són externs i no necessiten accedir als serveis interns de l’Hospital, es planteja un edifici independent, que evitarà la circulació innecessària de persones per l’interior d’aquest. Això no obstant, pel fet que sí que hi ha una part dels pacients que no són ambulatoris, es planteja la forma de lletra L per facilitar la connexió amb àrees internes de l’Hospital.
L’edifici disposarà d’un aparcament soterrani amb 280 places (planta -1 i -2), dos serveis d’ús ambulatori, hemodiàlisi i rehabilitació (planta baixa), consultes externes i gabinets d’exploració (primera i segona planta) i hospital de dia mèdic i oncològic (tercera planta, que tindrà una connexió directa amb l’hospital actual).
• També es construirà un edifici industrial, que es convertirà en una central d’instal·lacions i serveis generals, que ocuparà una superfície de 2.765 m2. És un edifici tot de nova planta, on s’instal·len tots els equips per adequar-los a les normatives vigents i augmentar la capacitat per donar servei a les noves àrees. La cuina s’ubicarà a la planta baixa. Així mateix, es renovaran i s’actualitzaran els equips.
• S’executarà una gran reforma interior de l’edifici actual i es construirà una planta nova en què s’encabirà el bloc quirúrgic i obstètric. La construcció d’aquesta nova planta quirúrgica i reforma interior d’espais de l’edifici actual (14.226 m2: 4.586 d’ampliació i 9.640 de reforma) consisteix principalment a reformar l’interior de l’actual Hospital i també a construir una nova planta en què s’ampliarà el bloc quirúrgic i obstètric.
Aquesta és la intervenció més complexa des del punt de vista tècnic, ja que s’ha de fer procurant interferir tan poc com es pugui en l’activitat del centre hospitalari.
A la planta primera es remodelarà integralment el bloc quirúrgic i obstètric. Es transformarà en quatre sales d’operacions de cirurgia major ambulatòria (CMA). Així doncs, es deixaran les de la planta tercera per a cirurgia programada. Al costat del bloc de CMA es posaran boxs, l’àrea de reanimació i vestidors de pacients i àrees de recepció. S’amplia també el bloc obstètric i s’ubica amb bona connexió amb el bloc quirúrgic.
A la tercera planta —de nova construcció— es construirà un nou bloc quirúrgic: disposarà de set sales d’operacions, una unitat de reanimació (REA), catorze llits i una unitat de cures intensives (UCI) amb dotze boxs.
 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000