Inici Sector Sanitari de Llevant
         Hospital de Manacor / Atenci Primria

L'ESCOLA EUROPEA DE LAPAROSCPIA UROLGICA I EL SERVEI D'UROLOGIA REALITZEN EL PRIMER "CAMPUS INTERNACIONAL DE SIMULACI AVANADA EN CIRURGIA LAPAROSCPICA"
Fecha:25/05/23Resumen:
L'Escola Europea de Laparoscpia Urolgica i el Servei d'Urologia de l'Hospital de Manacor realitzen el primer Campus Internacional de Simulaci Avanada en Cirurgia Laparoscpica.
foto t foto t2 foto 3
foto 4L'Escola de Laparoscòpia, dirigida per Ignacio Castillon Vela, és una organització dedicada a la formació en cirurgia mínimament invasiva. Amb una xarxa de professors nacionals i internacionals, impulsa activitats formatives d'alt valor educatiu que ajuden anualment a molts uròlegs a formar-se en cirurgia laparoscòpica i robòtica.

El Servei d'Urologia de l'Hospital de Manacor, dirigit per Joan Benejam és reconegut a nivell nacional pel seu alt nivell quirúrgic en camps com la laparoscòpia, endourologia i tractament de la hiperplàsia benigna de pròstata.

Al campus han participat 10 uròlegs sota la supervisió de tres Professors experts en Laparoscòpia, Antonio Servera Ruiz de Velasco de l’Hospital de Manacor, Alberto  Dominguez Beutell de l’Institute Arnault Tzank, St Laurent de Var,  França i Ignacio Castillón de l’Hospital Universitari Nuestra Señora del Rosario de Madrid.

El curs té caràcter internacional, i en aquesta primera edició han participat alumnes dels quatre hospitals de Mallorca així com altres de Menorca, Madrid, Algèria i Argentina.

L'entrenament amb simulació usant aquests òrgans artificials suposa un mètode innovador que permet als uròlegs practicar tècniques complexes, millorant la seva tècnica i els seus resultats quan treballen en pacients reals. En aquesta ocasió van entrenar la cirurgia complexa de ronyó, i la sutura uetrovesical,  una dels passos més complexos de la cirurgia prostàtica mínimament invasiva.

Després de l'èxit d'aquest primer campus Antonio Servera confirma l'organització de futures edicions amb caràcter anual.

 

    
Hospital de Manacor - Carretera Manacor-Alcdia, s/n - 07500 Manacor - Telfon 971 847000